Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, "mükemmellik ödülü"ne hazırlanıyor

KIRŞEHİR (AA) - Eğitimde Kalite Güvence Sistemi patenti alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), "mükemmellik ödülü" için hazırlık yapıyor.KAEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite yönetimi, Türkiye Kalite...

07 Mart 2022 Pazartesi 16:19
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi,

KIRŞEHİR (AA) - Eğitimde Kalite Güvence Sistemi patenti alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), "mükemmellik ödülü" için hazırlık yapıyor.

KAEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversite yönetimi, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından verilen EFQM Mükemmellik Ödülü için girişimde bulundu.

Başvuru öncesinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, KALDER eğitmeni Salih Arıman, KAEÜ Kalite Yönetim Koordinatörlüğünde görev alan personele eğitim verdi.

KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitim programında yaptığı konuşmada, üniversitenin kalite yolculuğunun 2016 yılında başladığını ifade etti.

Tüm üniversite personelinin bu sürece gönül verdiğini vurgulayan Karakaya, "2016 yılında kalite sürecine başladığımızda önceliğimizi insan-zihin tasarımına verdik. Çünkü insanın değişken kısmı eğitimdir. Üniversitelerin çıktısı da eğitimdir. Biz öğrencilerimize kaliteli eğitim verelim ki değişim her alana yayılsın. Eğitimde Kalite Güvence Sistemimiz bu düşünce üzerine kuruldu ve biz bu yolda çok mesafe kat ettik." ifadelerini kullandı.

Kalite çalışmalarındaki başarılarını patent ve tescil işlemleri ile kanıtladıklarına işaret eden Karakaya, Eğitimde Kalite Güvence Sistemi'ne Türk Patent ve Marka Kurumundan patent aldıklarını, Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Sistemi için sürecin devam ettiğini, iki gün sürecek eğitim programının ardından EFQM Mükemmellik Ödülü için başvuru yapacaklarını kaydetti.

KALDER Eğitmeni Salih Arıman da EFQM Mükemmellik Modeli'nin, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı tarafından sanayi ve akademisyenlerden oluşan bir grup ile geliştirilerek 1991 yılında tüm dünyaya duyurulan bir yönetim modeli olduğu ifade etti.

EFQM Mükemmellik Modelinin güncellenen içerikler, kuruluşlardan elde edilen iç görülere dayanarak oluşturulan verilerle küresel eğilim ve değişimlere yeni bir bakış açısı getirdiğine işaret eden Arıman, "EFQM Modeli, kuruluşlarınıza sürdürülebilir değer yaratma yolculuğunun neresinde olduğunuzu ölçerek başarıyı elde etmenize yardımcı olacaktır. Aradaki farkı ve var olan olası çözümleri anlamanıza yardımcı olurken sizleri ilerlemek üzere güçlendirecek ve kuruluşunuzun performansını önemli ölçüde iyileştirecektir." değerlendirmesinde bulundu.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.