Kırşehir Valisi Akın'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.Akın mesajında, 3 Aralık'ın engelli bireylerin daha iyi bir yaşam ve gelecekle ilgili beklentilerini ifade etme fırsatı bulduğu...

02 Aralık 2021 Perşembe 17:06
Kırşehir Valisi Akın'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Akın mesajında, 3 Aralık'ın engelli bireylerin daha iyi bir yaşam ve gelecekle ilgili beklentilerini ifade etme fırsatı bulduğu anlamlı bir gün olduğunu belirtti.

Doğuştan veya sonradan meydana gelen engellilik durumunun pek çok insanın hayatını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Vali Akın, insani ve evrensel değerleri üstün tutan kadim bir medeniyete sahip olan Türk milletinin büyük bir aile olarak hiçbir ayrım yapmadan her ferdini kucakladığını vurguladı.

Başta engelliler olmak üzere tüm insanlara sevgi, hoşgörü ve empati ile yaklaşmanın hayatı daha da güzelleştireceğine ve birçok toplumsal sorunu çözeceğine inandığını aktaran Akın, şunları kaydetti:

"Bu bilinçle devletimiz, tüm engelli vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde yaşamaları, günlük hayata daha aktif şekilde katılmaları, toplumla bütünleşmeleri için gerekli yasal düzenlemeleri uygulamaya koymuştur. Eğitimden sağlığa, sosyal yardımlardan istihdama kadar pek çok alanda destek olmaya devam etmektedir. Engelli vatandaşlarımızın hayatına dokunan ve daha kaliteli bir yaşam standardına ulaşmasını sağlayan bu çalışmalar aynı zamanda toplumsal farkındalığın oluşmasına da katkıda bulunmaktadır. Bu duygularla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde tüm engelli kardeşlerimize aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyor, saygılar sunuyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.