Kırşehir'de 16 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

18 Aralık 2023 Pazartesi 18:34
Kırşehir'de 16 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de 16 ortaokul öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Kent merkezindeki Cacabey Ortaokulu'nda Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte 16 öğrencide yedikleri yemeğin ardından, baş dönmesi, halsizlik ve mide bulantısı şikayeti oldu.

Öğretmenlerin ihbarı üzerine öğrenciler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öğrenciler hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Cacabey Ortaokulu'nda yapılan Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrenciler tarafından getirilen yiyeceklerden kaynaklanan ve 16 öğrencimizde görülen karın ağrısı şikayeti nedeniyle okul müdürlüğü tarafından sağlık ekiplerine haber verilmiştir. Bu öğrenciler sağlık ekipleri tarafından ambulans ile hastaneye sevk edilmiştir. Sağlık ekipleri tarafından yapılan muayenelerinin ardından ciddi bir durum olmadığı tespit edilmiş ve öğrencilerimiz hastanede yapılan ilk kontrol ve tedavilerinin ardından evlerine gönderilmiştir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.