Kırşehir'de 188 proje yatırım programlarında yer aldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, bu yıl yatırımcı kuruluşlarca uygulanmak üzere 188 projenin programlarda yer aldığını söyledi.Akın, Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2021 Yılı 3. Toplantısı'nda...

05 Temmuz 2021 Pazartesi 17:18
Kırşehir'de 188 proje yatırım programlarında yer aldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, bu yıl yatırımcı kuruluşlarca uygulanmak üzere 188 projenin programlarda yer aldığını söyledi.

Akın, Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2021 Yılı 3. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu yıl ki yatırım programlarında yer alan projelerin parasal değerinin 3 milyar 208 milyon lira olduğunu ifade etti.

Geçmiş yıllar dahil bu projelere bugüne kadar toplam 1 milyar 238 milyon lira harcandığını vurgulayan Vali Akın, şunları kaydetti:

"2021 yılında yatırımcı kuruluşlarca 188 proje uygulanmak üzere programlarda yer almaktadır. Projelere bu yıl için toplam 498 milyon 997 bin lira ödenek ayrılmıştır. İlimizdeki bu projelerin 46'sını tarımsal, 18'ini eğitim, 21'ini ulaştırma, 13'ünü sağlık, 2'sini enerji ve 88'ini ise diğer kamu hizmetleri yatırımları oluşturmaktadır. "

Vali Akın'ın konuşmasının ardından Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi başta olmak üzere kurumların projeleri ve koordinasyon gerektiren konular görüşüldü.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Zikri Şahin, kaymakamlar, belediye başkanları, bölgesel kuruluşların temsilcileri ile yatırımcı kurum müdürleri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.