Kırşehir'de 8 yılda 105 bin kişiye afet eğitimi verildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Metin Alpaslan, kentte son 8 yılda 105 bin kişiye afet eğitimi verildiğini söyledi.Alpaslan, kurum binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, AFAD Başkanlığının 2021'i "Afete...

05 Mart 2021 Cuma 13:05
Kırşehir'de 8 yılda 105 bin kişiye afet eğitimi verildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Metin Alpaslan, kentte son 8 yılda 105 bin kişiye afet eğitimi verildiğini söyledi.

Alpaslan, kurum binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, AFAD Başkanlığının 2021'i "Afete Hazırlık Eğitim Yılı" ilan etmesi nedeniyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen tedbirlere uyarak eğitim programları planladıklarını ifade etti.

Ocak ayından itibaren 2 ayda 6 bin kişiye afet eğitimi verdiklerini belirten Alpaslan, yıl sonuna kadar eğitimlerin devam edeceğini dile getirdi.

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla okullarda öğrencilere de afet eğitimleri vereceklerini vurgulayan Alpaslan, "Aralık ayı sonuna kadar eğitimlerimiz devam edecek. Afet öncesi, afet sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği, doğru davranış biçimleri, deprem anında insanların nasıl hareket ederek hayatta kalabilecekleri konusunda uygulamalı eğitimler verdik. Görsel olarak insanlarımıza anlatıyoruz." dedi.

Eğitimlerin afetler konusunda bilinci artırdığına işaret eden Alpaslan, şunları kaydetti:

"Pandemi sürecinde önlemler doğrultusunda eğitimlerin bir kısmı yüz yüze bir kısmı da uzaktan eğitimle verildi. Kovid-19 tedbirlerine riayet edilerek salonun yarı kapasitesi kullanılarak eğitim verdik. Yüz yüze eğitimler sürekli hale geldiğinde okullarda öğrencilere eğitim vereceğiz. 2013-2020 yılları arasında 105 bin kişiye afet eğitimi verdik. Yani nüfusumuzun yarısına eğitim vermiş olduk. Bu yıl daha çok eğitim vermeyi hedefliyoruz.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.