Kırşehir'de "Genç Ahiler"in ürünleri fuarda tanıtıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de düzenlenen "Genç Ahiler Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı"nda, meslek lisesi öğrencilerinin ürettiği ürünler sergilendi.Cacabey Meydanı'nda açılan fuarda, kentteki 8 meslek lisesinin 30 bölümünde...

20 Mayıs 2022 Cuma 12:15
Kırşehir'de

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de düzenlenen "Genç Ahiler Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı"nda, meslek lisesi öğrencilerinin ürettiği ürünler sergilendi.

Cacabey Meydanı'nda açılan fuarda, kentteki 8 meslek lisesinin 30 bölümünde eğitim gören öğrencilerin ürünleri tanıtıldı. Stantlarda, mobilyadan temizlik ürünlerine, metal işlerinden elektrik elektronik uygulamalarına kadar farklı çalışmalar yer aldı.

Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi standında öğrencilerin tasarım makinesinde yaptıkları uygulamalar, alzaymır hastaları için ürettikleri ilaç almayı hatırlatan robot ve robotik kodlama eserleri dikkati çekti.

Borsa İstanbul 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, stantlarına gelen vatandaşlara tansiyon, şeker ölçümü ve farklı tahliller için kan alımı yaparak hizmet verdi.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turan Altıok, gazetecilere, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kırşehir Valiliği öncülüğünde açılan fuarda, meslek liselerinde eğitim gören geleceğin Ahilerinin yaptığı çalışmaları tanıtma imkanı bulduklarını söyledi.

Böyle fuarların mesleki ve teknik eğitimin tanıtılması, öğrencilerin ürünlerinin sergilemesine katkı sağladığını vurgulayan Altıok, Kırşehir'de meslek liselerinin, Kovid-19 sürecinde dezenfektan ve maske üretimiyle önemini bir kez daha ispat ettiğini dile getirdi.

Öğrencilerden Furkan Tokoğlu ise okulda hem eğitim gördüklerini hem de üretime katıldıklarını belirterek, ilacını almayı unutan hastalar için geliştirdikleri robotu tanıttıklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.