Kırşehir'de yaban hayatı çeşitliliğinin korunması için 425 kınalı keklik doğaya bırakıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in 17 köyünde yaban hayatı çeşitliliğinin korunması amacıyla 425 kınalı keklik doğaya salındı.Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Akın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırşehir Şube Müdürlüğünün...

16 Temmuz 2021 Cuma 16:54
Kırşehir'de yaban hayatı çeşitliliğinin korunması için 425 kınalı keklik doğaya bırakıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'in 17 köyünde yaban hayatı çeşitliliğinin korunması amacıyla 425 kınalı keklik doğaya salındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Akın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırşehir Şube Müdürlüğünün Mucur ilçesine bağlı Gümüşkümbet ve Dalakçı köyleri arasındaki arazide düzenlenen 2021 Yılı Kanatlı Nakil ve Salımları Programı'na katıldı.

Kınalı keklikleri doğaya bırakan Vali Akın, bu kuşların yaban hayatının çeşitlendirilmesi ve korunması amacıyla doğaya salındığını ifade etti.

İl genelinde 17 köyde 425 kınalı kekliğin doğaya salındığını belirten Akın, "Yaban hayatının desteklenmesi ve doğal dengenin korunmasına katkı sağlayan kınalı keklikler, aynı zamanda doğada süneleri ve keneleri yemesinden dolayı zirai mücadeleye katkı sağlamaktadır. Ülkemizin önemli değerleri arasında yer alan yaban hayatını korumak hepimizin ortak görevidir." ifadelerini kullandı.

Vali Akın, Gümüşkümbet köyünü de ziyaret ederek çocuklar ve ekmek pişiren kadınlarla sohbet etti.

Programa, Mucur Kaymakamı Faruk Erdem, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Tezer ile ilgili kurum amirleri ve köy muhtarları katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.