Kırşehir'deki okullarda geri dönüşüm anlatılıyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Gelecek İçin Geri Dönüşüm Projesi kapsamında kentteki okullarda geri dönüşümün faydalarının anlatıldığını bildirdi.Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Temizlik İşleri...

08 Mayıs 2018 Salı 14:58
Kırşehir'deki okullarda geri dönüşüm anlatılıyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Gelecek İçin Geri Dönüşüm Projesi kapsamında kentteki okullarda geri dönüşümün faydalarının anlatıldığını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Gelecek İçin Geri Dönüşüm Projesi kapsamında okullar ziyaret edilerek, öğrencilere çevre ve geri dönüşüm ile ilgili broşür dağıtıldığını belirtti.

Kağıt, metal, cam ve plastiğin yeniden ekonomiye kazandırılması amacıyla yaptıkları çalışmalara halkın destek olduğunu dile getiren Bahçeci, şunları kaydetti:

"Hedefimiz mümkün olduğu kadar doğada yok olması çok güç olan plastiğin ve ağır metallerin yeniden geri dönüşüme kazandırmaktır. Maliyetinden öte sağladığı getiri hem sosyal sorumluluk hem de ekonomik anlamda bize sağladığı katkı önemli, bunun için çok önemli bir iş yaptığımızı ve buna Kırşehir halkının destek çıkmasını bekliyoruz. Yıllık 3 milyon ton geri kazanılabilir atığın ekonomik değeri 150 trilyon lirayı buluyor. Atıkların bir köşeye atılıp çürümeye terk edilmesi yerine ekonomiye dönüşünü sağlar. Bu proje, kullanılmış ambalajların kaynağında evsel atıklardan ayrı toplanarak ekonomiye geri kazandırılmasını sağlayacak bilgi uygulama proje ve sistematiğinin ülke gerçeklerine uyumlu bir şekilde geliştirilmesini amaçlamaktadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.