Kırşehir'in ilçelerinde solunum fonksiyon testi

KIRŞEHİR (AA) - İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, Akpınar, Boztepe ve Kaman ilçelerinde vatandaşlara solunum fonksiyon testi yaptı.Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toplum Sağlığı Merkezi personelleri...

10 Ağustos 2018 Cuma 15:37
Kırşehir'in ilçelerinde solunum fonksiyon testi

KIRŞEHİR (AA) - İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, Akpınar, Boztepe ve Kaman ilçelerinde vatandaşlara solunum fonksiyon testi yaptı.

Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından Akpınar, Boztepe ve Kaman ilçelerinde vatandaşlara yönelik solunum fonksiyon testi gerçekleştirildi.

İlçelerin işlek caddelerinde kurulan stantta, sağlık çalışanları tarafından vatandaşlara KOAH hastalığından korunmak için alınması gereken önlemler, hastalığın belirtileri ve tedavi yöntemleri konusunda bilgiler verilerek, broşür dağıtıldı.

Vatandaşlara ziyaretlerde ücretsiz solunum fonksiyon testi ölçümleri de yapılırken, özellikle sigara içenlere uygulanan testlerde riskli sonuç görülenler, uzman bir hekime başvurmaları konusunda uyarıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi personelleri, vatandaşlara düzenli egzersiz ve nefes düzenlemeleri yapmaları, doğru beslenmeleri ve doktorlarıyla sürekli iletişim halinde olmaları konularında bilgiler verdi.


Anahtar Kelimeler:
Solunum Fonksiyon Testi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.