Kızılırmak kenarından topladığı renkli taşları sanat eserine dönüştürüyor

- Sivaslı emekli marangoz ustası Emrullah Faruk Aydoğan: - "Taşları renklerine göre ayırdıktan sonra kırarak iri kum haline getiriyorum. Kontrplağın üzerine tuval bezi yapıştırıp sonra iri kumlarla tabloya dönüştürüyorum"

03 Kasım 2021 Çarşamba 12:05
Kızılırmak kenarından topladığı renkli taşları sanat eserine dönüştürüyor

SİVAS (AA) - MUZAFFER AKYÜZ - Sivas'ın Hafik ilçesinde emekli marangoz ustası Emrullah Faruk Aydoğan, Kızılırmak kenarından topladığı renkli çakıl taşlarıyla tablolar yapıyor.

Çocukken kara kalem çalışmalarına ilgi duyan 58 yaşındaki Aydoğan, bugüne kadar 20'yi aşkın tablo yaptı. Aydoğan, eserlerinin satışından elde ettiği gelirle aile bütçesine de katkı sağlıyor.

Emrullah Faruk Aydoğan, AA muhabirine, resim tutkusunun çocuk yaşta başladığını söyledi.

Son yıllarda topladığı çakıl taşlarını kum haline getirip, kontrplak üzerine tutkalla yapıştırıp resimler ürettiğini anlatan Aydoğan, şöyle konuştu:

"Çocukluğumdan beri ırmak kenarlarındaki çakıl taşlarına ilgi duyuyordum. Bunlardan bir şeyler yapabilir miyim diye düşündüm. Irmak kenarlarından topladığım taşları eve getiriyorum. Taşları renklerine göre ayırdıktan sonra kırarak iri kum haline getiriyorum. Kontrplağın üzerine tuval bezi yapıştırıp sonra iri kumlarla tabloya dönüştürüyorum."

Aydoğan, genellikle manzara ve portre resimler çalıştığını dile getirerek, talep olması durumunda farklı tablolar da yaptığını ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portrelerini de yaptığını belirten Aydoğan, "Genelde doğa resimleri yapıyorum. Bir tabloyu yaklaşık 15 günde tamamlıyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler:
ResimSivasHafikKumçakıl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.