KMÜ'de "Çimento, Beton ve Yol Teknolojileri" söyleşisi

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Yapı Öğrenci Topluluğu tarafından "Çimento, Beton ve Yol Teknolojileri" konulu söyleşi gerçekleştirildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail...

11 Mayıs 2018 Cuma 17:31
KMÜ'de

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Yapı Öğrenci Topluluğu tarafından "Çimento, Beton ve Yol Teknolojileri" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Özgür Yaman’ın konuşmacı olduğu söyleşi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Çimento, Beton ve Yol Teknolojileri" ile ilgili bir sunum yapan Yaman, dünya çapında yaklaşık olarak 6-7 milyar metreküp civarlarında beton tüketimi olduğunu söyledi.

Betonun, insanoğlunun sudan sonra en çok tükettiği malzeme olarak karşımıza çıktığını belirten Yaman, şunları kaydetti:

"Ülkemiz ise dünya ortalamasının üzerinde bir tüketime sahip. Bu veriler de bizim gelişmekte olan ülkeler arasında olduğumuzun göstergesidir. Beton malzemesinden küpe, gemi, kalem, saat, çanta gibi farklı özelliklerde ürünler yapılabiliyor. Yeter ki siz hayal edin, betonu her yerde kullanabilirsiniz. Tasarlanabilir farklı özellikleriyle geleneksel birçok ürünün yerine beton kullanılır. Üretim kolaylığı, şekil verilebilirliği, güvenliği olması, ekonomikliği ve tarihsel geçmişi betonun kullanım alanını genişletiyor."

Çimento, beton ve yol teknolojileri ile günümüzdeki uygulamaları anlatan Yaman, öğrencilere "Sağlam bir eğitim alın ki sağlam bir gelecek üzerine kariyerinizi şekillendirin ve bu alana bizlerden daha fazla hizmet verin." tavsiyesinde bulundu.

Söyleşi, plaket takdiminin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Karaman KMÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.