Kocasinan Belediyesi 60 dönüm arazide aspir tohumunu toprakla buluşturdu

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tıbbi ve aromatik bitkiler, organik domates fidesi, gacer ve siyez buğdayı üretimi ile tarımsal kalkınma desteğine aspir bitkisiyle devam ettiklerini açıkladı.Çolakbayrakdar, yazılı...

07 Nisan 2021 Çarşamba 15:14
Kocasinan Belediyesi 60 dönüm arazide aspir tohumunu toprakla buluşturdu

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tıbbi ve aromatik bitkiler, organik domates fidesi, gacer ve siyez buğdayı üretimi ile tarımsal kalkınma desteğine aspir bitkisiyle devam ettiklerini açıkladı.

Çolakbayrakdar, yazılı açıklamasında, yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekimin kesintiye uğramaması, atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve nadasa bırakılan alanların değerlendirilmesi kapsamında 60 dönüm araziye aspir bitkisi ektiklerini belirtti.

Kocasinan'ın, 156 bin hektar alanla Kayseri'nin en büyük yüzölçümlü ilçesi olduğunu vurgulayan Çolakbayrakdar, "Tarım, hayvancılık ve ziraatın yoğun olduğu bir bölgeyiz. Kayseri’deki tarım, hayvancılık ve ziraatın yüzde 20'si Kocasinan bölgesinde yapılmaktadır. 10 dönümlük arazide tıbbı ve aromatik bitkiler, 60 dönümlük arazide ise aspir bitkisi ile tarımsal alanda başlatmış olduğumuz yenilikçi tarım anlayışını artırarak devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de aspir yağı üretiminin artışıyla bitkisel yağ açığının kapatılması yönünde atılım gerçekleştirileceğine dikkat çeken Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Teknolojileri ve Enerji Sanayi Ticaret AŞ (KAYÇEV) aracılığıyla Hasanarpa Mahallesi'nde 60 dönüm arazide aspir tohumunun toprakla buluşturulduğunu kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.