Kocasinan'da otomatik sulama sistemini yaygınlaşıyor

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi, su kaynaklarının verimli kullanılması ve enerjiden tasarruf sağlanması için park ve yeşil alanlarda otomatik sulama sistemini yaygınlaştırıyor. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocasinan Belediyesi...

08 Eylül 2021 Çarşamba 13:14
Kocasinan'da otomatik sulama sistemini yaygınlaşıyor

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediyesi, su kaynaklarının verimli kullanılması ve enerjiden tasarruf sağlanması için park ve yeşil alanlarda otomatik sulama sistemini yaygınlaştırıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki parklarda otomatik sulama sistemini yaygınlaştırırken yeni yapılan parklara da bu sistemi monte ediyor.

Zaman ayarlı ve noktasal sulama sayesinde su kullanımı azalırken aynı zamanda hem enerji hem de zamandan tasarruf sağlanıyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, küresel ısınmayla birlikte suyun daha verimli kullanılması için yatırım yaptıklarını, bunlardan birinin de otomatik sulama sistemleri olduğunu belirtti.

Çolakbayrakdar, led teknoloji aydınlatmayla 1 yılda 2,5 milyon lira tasarruf sağladıklarını, otomatik sulama sistemiyle de önemli ölçüde su, zaman ve enerji tasarrufu elde ettiklerini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
KayseriKocasinan Belediyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.