Kongo Cumhuriyeti’nde Collinet Makosso başbakan olarak atandı

ANKARA (AA) Kongo Cumhuriyeti’nde 4 Mayıs’ta istifa eden Clement Mouamba’nın yerine Eğitim Bakanı Anatole Collinet Makosso başbakan olarak atandı.Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso'nun,...

13 Mayıs 2021 Perşembe 04:33
Kongo Cumhuriyeti’nde Collinet Makosso başbakan olarak atandı

ANKARA (AA) Kongo Cumhuriyeti’nde 4 Mayıs’ta istifa eden Clement Mouamba’nın yerine Eğitim Bakanı Anatole Collinet Makosso başbakan olarak atandı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso'nun, 56 yaşındaki Anatole Collinet Makosso Başbakan olarak atadığı belirtildi.

Ülkede 21 Mart'ta düzenlenen cumhurbaşkanı seçiminde oyların yaklaşık yüzde 88'ini kazanan 77 yaşındaki Nguesso, yeniden iktidara gelmişti.

Kongo Cumhuriyeti'nde yasalara göre, cumhurbaşkanı veya genel seçimlerin ardından başbakan ve hükümetin istifa etmesi gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.