Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

KONYA (AA) - Konya, Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'da AK Parti teşkilatları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan, partisinin il başkanlığında...

08 Mart 2022 Salı 14:24
Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı

KONYA (AA) - Konya, Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'da AK Parti teşkilatları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan Candan, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, 8 Mart'ın azimle, kararlılıkla, emeğiyle mücadele veren emekçi kadınların günü olduğunu bildirdi.

"Büyük Türkiye" hedefinin kadın erkeğin işbirliğiyle gerçekleşeceğini belirten Candan, şunları kaydetti:

"Bu hayalimizi, beşeri sermayenin önemli bir parçası olan, fabrika işçisinden ev kadınlarına, beyaz yakalıdan mavi yakalıya, kırdan kente kadar tüm kadınların emeğiyle gerçekleştireceğiz. Kadın emeğini anmayı görev saydığımız bu günde Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti olarak 2002'den bu yana hem temel insan hakları hem de beşeri sermayenin güçlendirilmesi perspektifiyle kadının eğitim, sağlık, istihdam, karar alma mekanizmalarına katılımı yönünde pek çok düzenleme yaptık."

- Aksaray

AK Parti Aksaray İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, il başkanlığında yaptığı açıklamada, 2002'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hakkari'de ilan edilen ilk seçim beyannamesinde kadına yönelik şiddetle ve kadın yoksulluğuyla mücadele edeceklerini beyan ettiklerini vurguladı.

Bu beyana her seçimde yenilerini eklediklerini aktaran Polat, "Anayasadaki eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu'nda töre ve namus cinayeti cezalarının artırılması, İş Kanunu'nda eşit işe eşit ücret düzenlemesi, doğum izinleri başta olmak üzere, aile ve iş yaşamı uyumlaştırmasına ilişkin düzenlemeler, engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik imkanı ve benzeri birçok düzenleme AK Parti döneminde yapılmıştır. Böylelikle eşitlik başta olmak üzere kadının güçlendirilmesi yasal güvence altına alınmıştır." diye konuştu.

- Karaman

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Çoştu, il başkanlığında yaptığı açıklamada, Türk kadınının, pek çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini bildirdi.

Türkiye'de kadınların, 1935'de ilk kez parlamentoda yüzde 4,1 oranında temsil edildiğini hatırlatan Çoştu, "Bu oran 2002'ye kadar ne yazık ki hiç aşılamamışken bugün 2018 seçimiyle birlikte parlamentoda kadın temsil oranı yüzde 17,4'e yükselmiştir. AK Parti, kadının siyasi temsil oranı kabul edilebilir eşiğe ulaşana kadar çalışacaktır." ifadelerini kullandı.

- Afyonkarahisar

AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, İl başkanlığında yaptığı açıklamada, 2002'de yüzde 13,5 olan yükseköğretim kız öğrenci oranının 2020'de yüzde 48,5'e ulaştığını belirterek, "SGK teşvikleri, Gelir Vergisi ve kadın kooperatiflerinde yaptığımız yasal düzenlemeler, hibe ve fonlardaki kadınlar lehine yaptığımız uygulamalarla kadınların iş hayatına, işçi, çiftçi, girişimci olarak katılımını destekledik. Kadın iş gücüne katılma oranı yüzde 27'den 34'e, kadın istihdamı 6 milyondan 10 milyona yükseldi." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.