Konya'da "çakarlı araç" denetimi yapıldı

- Yasa dışı ve yetkisi olmadan çakar lamba kullanarak trafiği tehlikeye atan 2 sürücüye 1339'ar lira ceza yazıldı

23 Kasım 2021 Salı 09:49
Konya'da

KONYA (AA) - Konya'da yasa dışı ve yetkisi olmadan çakar lamba kullanarak trafiği tehlikeye atan 2 sürücü hakkında işlem yapıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ŞubeSİ ekipleri, sürdürdüğü "Huzur Uygulamaları"nda yetkisi dışında çakar lamba kullanarak hem trafiğin düzenini bozan hem de trafiği tehlikeye atan 2 sürücü tespit etti.

Araçlarına internet üzerinden 100-500 lira arasında satılan çakar lambaları alarak, resmi bir izni ve kullanım yetkileri olmadan takan 2 sürücünün araçlarındaki çakar lambalarına el konuldu.

"Mevzuatta belirtilen ışıklı ve/veya sesli uyarı işareti veren cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak" maddesinden her iki aracın sürücüsüne 1339'ar lira cezai işlem uygulandı.

Anahtar Kelimeler:
KonyaDenetimçakar Lamba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.