Konya'da dolandırıcılık iddiasıyla yakalanan 6 kişiden 3'ü tutuklandı

29 Aralık 2023 Cuma 10:09
Konya'da dolandırıcılık iddiasıyla yakalanan 6 kişiden 3'ü tutuklandı

KONYA (AA) - Konya'da dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, alacak veya ticari ilişkiye dayanmayan 2.5 milyon lira değerindeki senetlerin icraya verilmesiyle ilgili çalışma başlattı.

Polis, yaptığı araştırmada imzalanan senetlerin 2021'de vefat eden bir kişiye ait olduğunu tespit etti.

Araştırmalarını bu yönde derinleştiren Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 90 yaşında vefat eden kişinin, bir firmanın hissedarı olduğu, bakıcısının yönlendirmesiyle senetleri imzaladığı ortaya çıktı.

Harekete geçen ekipler, Konya'da 5, Edirne'de ise 1 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda, 7 senet ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Şüphelilerden biri emniyetteki işlemlerinin ardından salıverildi.

Adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan 3'ü çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.