KTO Başkanı Gülsoy ve Kayseri OSB Başkanı Nursaçan, TİM rakamlarını değerlendirdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.Gülsoy,...

02 Temmuz 2021 Cuma 19:32
KTO Başkanı Gülsoy ve Kayseri OSB Başkanı Nursaçan, TİM rakamlarını değerlendirdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Gülsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri’de haziran ayında gerçekleştirilen 309 milyon 221 bin dolarlık ihracatın, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 49,3 arttığını belirtti.

İhracat artış oranı dolayısıyla gurur duyduklarını aktaran Gülsoy, şunları kaydetti:

"TİM verilerine göre 2020 yılı için Kayseri ihracat rakamları haziran ayı 170 milyon 809 bin dolarken 2021 yılı haziran ayında 255 milyon 33 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Artış oranı aylık bazda geçen seneye kıyasla yüzde 49,3’dür. Kayseri Serbest Bölgemiz haziran ayında 54 milyon 188 bin dolar ihracat yapmıştır. Kayseri’nin ihracatı toplam olarak 309 milyon 221 bin dolara çıkmıştır. 2021 yılı Haziran döneminde birinci ihracat pazarımız her zaman olduğu gibi Irak olmuştur. Ayrıca, Almanya, Fransa, İtalya, Bangladeş gibi ülkelerde de ihracatımız artmıştır."

2021 yılına pozitif baktıklarının altını çizen Gülsoy, şöyle devam etti:

"Yılın ilk çeyreğindeki yüzde 7’lik büyümeyi daha anlamlı kılan, ihracatımızın büyümeye 1,1 puanlık katkı sunmasıdır. Sanayinin çarkları giderek daha hızlı dönmekte, üreticilerimiz ve ihracatçılarımız salgına rağmen çalışmaya, üretmeye, insanımız için istihdam oluşturmaya devam etmektedir. Haziran Ayı ihracat rakamlarını incelediğimizde ülkemiz 19.8 milyar dolar ihracat yaparak geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 47 artış sağlamıştır. Bu sayede ilk 6 ayda ihracatımızı, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40 artışla 105 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. İhracatçılarımız zaferden zafere koşmaktadır. İhracatımızdaki olumlu gidişat, bize geleceğimize dair umut ve güç vermektedir. Kayseri’de yılın ilk 6 ayını geçtiğimiz yıla kıyasladığımızda ihracatımız yüzde 55,41 oranında artmıştır."

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da haziran ayı, ikinci çeyrek ve ilk 6 aylık ihracat rakamlarında tüm zamanların rekorlarının kırıldığını aktardı.

Kayseri sanayicisinin haziran ayı ihracatıyla rekorlar kırdığını aktaran Nursaçan, şu ifadeleri kullandı:

"Haziran ayı ihracatımız 19 milyar 773 milyon dolar ile tüm zamanların rekorunu kırmıştır. Yine 2021 yılının ikinci çeyreğindeki ihracat rakamımız 55 milyar dolara ulaşarak bir çeyrekte yapılan en büyük ihracat rakamı olmuştur. 2021 yılının ilk 6 ayındaki ihracatımız ise 105 milyar dolara yükselerek tüm zamanların 6 aylık rekorunu kırmıştır. Ülkemizi el birliğiyle kalkındıracağız. Omuz omuza yürüyeceğiz ve tüm enerjimizi üretime vererek çok daha güçlü bir ülke olmak için daha fazla çalışacağız. İnşallah önümüzdeki aylarda rekorlar kırmaya devam edeceğiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.