KTO'dan ABD'nin yaptırım karanına tepki

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, ABD Hazine Bakanlığının iki bakana yönelik yaptırım kararını kınadı.KTO'dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Gülsoy, ABD'nin almış olduğu...

02 Ağustos 2018 Perşembe 17:23
KTO'dan ABD'nin yaptırım karanına tepki

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, ABD Hazine Bakanlığının iki bakana yönelik yaptırım kararını kınadı.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Gülsoy, ABD'nin almış olduğu yaptırım kararına tepki gösterdi.

ABD'nin dayatmalarına karşı geri adım atmanın beklenemeyeceğini vurgulayan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, şunları kaydetti:

"Türkiye tam bağımsız, tam bağlantısız bir ülkedir. Bağımsızlık, Türk milletinin karakteridir. ABD bu tutumunda ısrarcı olursa bilmelidir ki bu kriz sonrasında daha güçlü bir Türkiye olarak çıkacak ve Türk milleti birbirine daha çok kenetlenecektir. Tüm dünyada güçler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı demokrasinin en temel ilkesiyken okyanus ötesinden Türkiye'nin yargısına müdahale düşündürücüdür. Papaz bahane edilerek alınan bu karara yönelik ABD, bu tehditlerinin bir işe yaramayacağını görmelidir. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı alınan kararı kesinlikle reddediyoruz. ABD'nin Türkiye aleyhine almış olduğu karara karşı devletimizin daima yanında olacağız."


Anahtar Kelimeler:
KTOÖmer Gülsoy
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.