Leyleklerin karın doyurma mesaisi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde, hububat ekili alanlarda yapılan hasadın ardından leylekler, açığa çıkan fare, çekirge ve böceklerle karnını doyuruyor.Yavruların yuvadan uçmaya başlamasıyla birlikte sürü halinde dolaşan...

02 Ağustos 2018 Perşembe 13:32
Leyleklerin karın doyurma mesaisi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde, hububat ekili alanlarda yapılan hasadın ardından leylekler, açığa çıkan fare, çekirge ve böceklerle karnını doyuruyor.

Yavruların yuvadan uçmaya başlamasıyla birlikte sürü halinde dolaşan leylekler, hasat edilmiş tarlalarda karınlarını doyurmak için yiyecek arıyor.

Sürü halindeki leylekleri gören yoldan geçen vatandaşların bazıları da araçlarından inerek leyleklerin fotoğrafını çekmeye çalışıyor.

Çiftçilerden Kemal Arslan, leyleklerin tarlalarda yiyecek aradığını belirterek, "Leylekler özellikle hububata zarar veren, fare, çekirge ve diğer böcekleri yiyerek doğal dengeyi sağlamış oluyor." dedi.


Anahtar Kelimeler:
TarlaLeylekYiyecek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.