"Lise öğrencisinin sokak köpeklerince öldürülmesi, katliama yol açmamalı"

- Ankara Barosu, Kayseri'de lise öğrencisi Mehmet Özer'in sokak köpeklerince öldürülmesinin, sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve katliama yol açmaması uyarısında bulundu

07 Ocak 2019 Pazartesi 15:27

ANKARA (AA) - Ankara Barosu, Kayseri'de lise öğrencisi Mehmet Özer'in sokak köpeklerince öldürülmesinin, sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve katliama yol açmaması uyarısında bulundu.

Baronun yazılı açıklamasında, Özer'in ailesine başsağlığı, yaralanan gence şifalar dilendi, olaya ilişkin görüntülerin yayınlanmasının, gencin hatırasına saygısızlık olacağı, sevenlerini inciteceği kaydedildi.

Sokak köpeklerinin yüzyıllardır insanların yanında ve onlara sadık canlılar oldukları belirtilen açıklamada, "Bu elim vakanın nedeninin, yıllardır hayvan haklarına ilişkin izlenen yanlış politikalar ve popülasyonu kontrol altına almaya yetmeyen belediye uygulamaları olduğu" savunuldu.

Açıklamada, "Bu tip olaylara neden olan gerçek etmenler göz ardı edilerek sokak hayvanlarının suçlu ilan edilmesi, nefret söylemini kışkırtarak toplumda hayvanlarla birlikte yaşama kültürümüze ters düşecek biçimde şiddet ve katliamlara yol açacak kadar tehlike arz etmektedir. Bu vahim olayla ilgili üzüntümüzü paylaşarak medyayı ve kamuoyunu sağduyulu davranmaya davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.