Manisa Gördes'teki çevre kirliliği iddiasına ilişkin açıklama

- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, inceleme sonucunda atık suların, atık düzenli depolama tesisindeki boru hattındaki çatlaktan oluştuğunun belirlendiğini, hattın onarıldığını ve temizlik çalışmalarına hızlıca başlandığını bildirdi

25 Mart 2022 Cuma 17:52
Manisa Gördes'teki çevre kirliliği iddiasına ilişkin açıklama

ANKARA (AA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Manisa'nın Gördes ilçesindeki çevre kirliliği iddiasına ilişkin yapılan incelemede, atık suların, atık düzenli depolama tesisindeki boru hattındaki çatlaktan oluştuğunun belirlendiğini, hattın onarıldığını ve temizlik çalışmalarına hızlıca başlandığını bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Manisa'nın Gördes ilçesinde kurulu bir maden işletmesine ait boru hattında oluşan çatlak sebebiyle "çevre kirliliği meydana geldiği" ihbarı üzerine ekiplerin, ivedilikle bölgeye giderek gerekli inceleme ve denetimleri yaptığı belirtildi.

İnceleme sonucunda çatlağın, atık sularının atık düzenli depolama tesisinde "temizlenerek geri dönüştürülen" ve tekrar tesise iletimini sağlayan boru hattında oluştuğunun görüldüğü bildirilerek, "Manisa İl Müdürlüğümüz gözetiminde hattın onarımı yapılmış ve temizlik çalışmalarına hızlıca başlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, uzmanların ilk tespitiyle ilgili "Araziye akan suyun, geri dönüştürülerek temizlenmiş su olduğu ve beyaz görünümünün ise temizlemede kullanılan maddelerden kalsiyum karbonattan kaynaklandığı yönündedir." bilgisi paylaşıldı.

Kesin sonuçların, numune analizleri sonrası ortaya çıkacağı belirtilen açıklamada, "Çevre Kanunu kapsamında gerekli cezai işlemin uygulanacağını, temizleme çalışmalarına ilişkin sürecin de takip edildiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadesine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.