Marmara'dan 2 futbol sahası büyüklüğünde "hayalet ağ" çıkarıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğün iş birliğinde denizler, hayalet ağlardan arındırılmaya devam ediyor.

29 Temmuz 2022 Cuma 16:57
Marmara'dan 2 futbol sahası büyüklüğünde

BALIKESIR (AA) - Denizlerdeki biyolojik çeşitliliğe ve sürdürülebilirliğe büyük tehdit oluşturan "hayalet ağ" olarak da adlandırılan terk edilmiş ağların temizlenmesi kapsamında Marmara Denizi'nin Marmara Adalar bölgesi kıyılarında temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Çalışmalar sırasında 2 futbol sahası büyüklüğünde "hayalet ağ", dalgıçlar tarafından denizden çıkarıldı.

Deniz canlılarının yaşamı büyük tehlike oluşturan hayalet ağların temizliğine devam edecek ekipler, sualtı canlılığının artırılması, suni resif oluşturulması, kırmızı mercanların korunması gibi birçok bilimsel projeyi sürdürecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, çevre konusunda duyarlı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a ve tüm ekiplere deniz temizliği dolayısıyla teşekkür etti.


Muhabir: İlkan Toprak

Anahtar Kelimeler:
Türkiyeçevre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.