MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "2023 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri" başladı

18 Temmuz 2023 Salı 12:20
MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün, 15 Anadolu imam hatip lisesinin ev sahipliğinde düzenlediği "2023 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri" başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 15 Anadolu imam hatip lisesinde 16 tema ve 22 programı içeren 2023 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri, Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görev yapan öğretmenler ile temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin alan bilgisi ile öğretimi konusunda kişisel, mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, motivasyonlarını yükseltmek amacıyla yapılıyor.

Etkinliklerde, ilmi, manevi, edebi, kültürel, sanatsal ve mesleki gelişim üzerine okumalar, seminerler, konferans ve söyleşiler, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin bulunduğu programlar yer alıyor.

Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, öğretmenlerin akademik ve sosyal gelişimlerinin önemli olduğunu belirtti.

Gül, "Öğrencilerimizin gelişim ve başarı seviyesi biz eğitimcilerin birikimleriyle doğru orantılıdır. Elimizde ne varsa öğrenciye ancak o kadarını verebiliriz. Öğrencilerimizin vizyon ve misyon kazanmasında en önemli karakter olan öğretmenlerimiz, bu tarz etkinliklerin olumlu etkilerini kendilerinden ziyade öğrencileri üzerinde göreceklerdir." ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan öğretmenlere ve ev sahipliği yapan okullara teşekkür eden Gül, etkinliğin 28 Temmuz'da sona ermesinin planlandığını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.