Mehmet Akif Ersoy Sivas'ta anıldı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) "İstiklal Marşı’nın 100. Yılında Mehmet Akif Ersoy'u Anlamak" programı düzenlendi.SCÜ'den yapılan açıklamaya göre, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve...

29 Aralık 2021 Çarşamba 12:03
Mehmet Akif Ersoy Sivas'ta anıldı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) "İstiklal Marşı’nın 100. Yılında Mehmet Akif Ersoy'u Anlamak" programı düzenlendi.

SCÜ'den yapılan açıklamaya göre, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen programda konuşan merkez müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Dede, Mehmet Akif Ersoy'un çok yönlü ve entelektüel Müslüman kimliğiyle ön plana çıktığını belirtti.

Dede, Ersoy'un Milli Mücadele sürecinin de en önemli aktörlerinden olduğuna dikkati çekerek, "Mehmet Akif Ersoy, edebi kişiliği, tarihsel şahsiyeti ve yaşadığı hayatla ufuk açan, geleceğe yön vermek adına bize ders verecek olan önemli bir kişiliktir." ifadesini kullandı.

SCÜ Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sefa Çakır ise Ersoy'un hayatından kesitler aktardı.

Programa, üniversite öğrencileri ilgi gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.