Meksika'da kaçak işletilen kömür madenindeki kazada 2 madenci öldü

19 Temmuz 2023 Çarşamba 18:46
Meksika'da kaçak işletilen kömür madenindeki kazada 2 madenci öldü

MEXICO CITY (AA) - Meksika'nın Coahuila eyaletinde kaçak olarak işletilen maden ocağında meydana gelen kazada 2 madenci hayatını kaybetti.

Meksika Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamada, 18 Temmuz'da Coahuila'nın kuzey sınırında bulunan kömür madeninde bir kaza yaşandığını belirtildi.

Açıklamada kazanın, çalışanların madene inmek için kullandığı asansör düzeneğindeki kablonun kopması sonucu gerçekleştiği kaydedildi.

Kaçak olarak işletilen madendeki kazada 2 kişinin öldüğü ifade edilen açıklamada, geçen yıl yapılan teftişte güvenlik ihlalleri tespit edilen madenin kapatıldığını ancak madenin kaçak bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğüne işaret edildi.

Bölgede maden ocağı göçüklerine sık rastlanırken Coahuila eyaletindeki Las Rancherias köyündeki kömür madeninde 2021'de meydana gelen göçükte mahsur kalan 7 madenci ölmüştü.

Coahuila'ya bağlı Sabinas'da 2006'da meydana gelen göçükte de 65 madenci hayatını kaybetmişti.

Anahtar Kelimeler:
Maden OcağıMeksika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.