Melikgazi Belediyesi kurban kesim kursu veriyor

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi bünyesindeki Melikgazi Meslek Edindirme Kursları'nda (MELMEK) kurban kesim kursu veriliyor.Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yazılı açıklamasında, MELMEK'te her alanda eğitim verildiğini...

18 Haziran 2022 Cumartesi 13:11
Melikgazi Belediyesi kurban kesim kursu veriyor

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi bünyesindeki Melikgazi Meslek Edindirme Kursları'nda (MELMEK) kurban kesim kursu veriliyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yazılı açıklamasında, MELMEK'te her alanda eğitim verildiğini ifade etti.

Kurban Bayramı'nda acemi kasapların sebebiyet verdiği olumsuz görüntülerin en aza indirilmesi ve ibadete uygun kurban kesimi yapılması için kurs açtıklarını belirten Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Kurban kesiminde iş sağlığı ve güvenliği, kurban kesmenin İslamiyet'teki yeri ve önemi gibi konular da bu kursumuzda işlenecek. Her Kurban Bayramı'nda yaşanan iş kazalarının önlenmesi için konunun uzmanı kişilerden eğitim alınması gerekiyor. Böylece can güvenliğini tehlikeye atan kazaları önlemiş oluruz. Kursun sonunda uzman kasap tarafından uygulamalı olarak kurban kesimi de yapılacak. Kursiyerlerimize kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.