Melikgazi Belediyesi türbeleri gül suyu ile temizledi

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesince bazı türbelerde gül suyu ile temizlik yapıldı.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, temizliğin düzenli olarak devam ettirileceği belirtildi.Açıklamada görüşlerine yer verilen Melikgazi Belediye Başkanı...

07 Mart 2022 Pazartesi 13:14
Melikgazi Belediyesi türbeleri gül suyu ile temizledi

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesince bazı türbelerde gül suyu ile temizlik yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, temizliğin düzenli olarak devam ettirileceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, cami ve türbelerin Türk toplumu açısından manevi değerleri bulunduğunu ve buralara sahip çıkılması gerektiğini bildirdi.

Belediyenin de bu bilinçle hareket ettiğini vurgulayan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Çevre Koruma Müdürlüğünden ekiplerimiz İslam alimleri ve velilerin kabirlerinin bulunduğu türbelerde genel bir temizlik yaptı. Camilerimizi belirli periyotta rutin olarak temizliyoruz. Buna ilave olarak bundan sonra ilçemizde bulunan tüm türbelerimizde artık temizlik yapmaya başladık. Temizlik görevlileri, türbelerin defin ve sanduka bölümlerinde halıların yıkanmasından camların silinmesine, abdesthane ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesinden ışıklandırmaların temizlenmesine kadar detaylı temizlik yaptı. Türbelerin iç temizliğini yapan görevliler, avlu ve bahçelerde de çevre temizliği gerçekleştirdi. Halkımız için maneviyatı yüksek olan türbelerimizi temizleyerek gül suyu ile güzel kokmasına vesile olan mesai arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ederim."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.