Mihalıççık'ta kiraz üreticilerine budama eğitimi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde 40 kiraz üreticisine budama eğitimi verildi.İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ziraat mühendisi Gamze Kaya, ziraat mühendisi Mustafa...

06 Nisan 2022 Çarşamba 10:21
Mihalıççık'ta kiraz üreticilerine budama eğitimi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde 40 kiraz üreticisine budama eğitimi verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ziraat mühendisi Gamze Kaya, ziraat mühendisi Mustafa Mutlu Aslan, ziraat yüksek mühendisi Zuhal Akkaya ve ziraat teknikeri Murat Kadir Arslan tarafından verilen eğitime üreticiler ilgi gösterdi.

Bahçelerde ilk yıllarda uygulanan terbiye sisteminin ve ağacın ömrü boyunca yapılan budama işlemlerinin meyve verimini, kalitesini ve ağacın sağlığını doğrudan etkilediği çiftçilere aktarıldı.

Verilen budama eğitimi sonrası ilçede kurulu kapama meyve bahçeleri ziyaret edilerek, burada örnek uygulamalar yapıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.