Milli Mücadele Müzesi'ne dönüştürülecek Abidinpaşa Köşkü yenileme çalışmaları sürüyor

- Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen: "Müzeyi 100'üncü yılımıza armağan edeceğiz"

06 Ağustos 2023 Pazar 16:57
Milli Mücadele Müzesi'ne dönüştürülecek Abidinpaşa Köşkü yenileme çalışmaları sürüyor

ANKARA (AA) - Ankara'daki ilk harp okulu olarak kullanılan ve dönemin Ankara Valisi Abidin Paşa tarafından 1886'da yaptırılan Abidinpaşa Köşkü'nün yenileme çalışmaları sürüyor.

Çankaya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet yıllarında Türk ordusunun subay ihtiyacını karşılayan Sınıf-i Muhtelife Zabit Namzetleri Talimgahı'na ev sahipliği yapan Abidinpaşa Köşkü'nün, Milli Mücadele Müzesi olarak hazırlanmasına ilişkin çalışmalara hız verildi.

Atatürk'ün bizzat ziyaret edip konuşma yaptığı Abidinpaşa Köşkü'nde yenileme çalışmalarının yanı sıra kurtuluş mücadelesinin ziyaretçilere yeniden yaşatılması amacıyla son teknolojinin kullanılacağı üç boyutlu sunumlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Müzeyi 100'üncü yılımıza armağan edeceğiz. Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzemizin yapımına devam ediyoruz. Milli mücadeleyi son teknoloji ile betimleyeceğimiz müzemiz, bu kapsamda Ankara'da bir ilk olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.