MİT’ten, PKK/KCK Gençlik Yapılanması Sözde Sorumlusuna Nokta Operasyon

04 Mart 2024 Pazartesi 10:20
MİT’ten, PKK/KCK Gençlik Yapılanması Sözde Sorumlusuna Nokta Operasyon

MİT, PKK/KCK’nın gençlik yapılanması sözde sorumlusu Sara Hogir Riha kod Gülsün SİLGİR’i Irak/Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, yerel ajanları aracılığıyla örgütün üst kademelerini hedef almaya devam ediyor.

Hedefe Yönelik Nokta Operasyon

MİT önce örgütün genç kadın topluluğu Komalen Jinen Civan Yürütme üyesi Gülsün SİLGİR’in güncel konumu ve faaliyetlerini belirledi.

PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde çok önemli bir konumda bulunan Gülsün SİLGİR’in Irak/Süleymaniye kırsalındaki Pencevin ilçesinde bulunduğu tespit edildi.

Terörist SİLGİR, MİT tarafından sıkı takip altına alındı. Operasyon için en uygun zamanda düğmeye basıldı.

Sara Hogir Riha kod Gülsün SİLGİR Kimdir

Gülsün SİLGİR, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 1989 yılında doğdu. Mersin Üniversitesinde eğitim gördü. 2011’de Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) bünyesinde sivil itaatsizlik eylemlerine katıldı. Örgütün dağ kadrolarına unsur kazandırma suçundan dolayı 2012’de cezaevine girdi. Cezaevinden çıkmasının akabinde 2013’ün sonunda örgütün kırsal kadrolarına geçti. 2015 yılında Hakkari kırsalında faaliyet gösterdi. 2017’de ise Irak alanında tim komutanı olarak faaliyet yürüttü.

2019 yılında örgütün gençlik birimi sözde sorumlularından oldu. Gençleri kandırarak örgüte kadro kazandırma faaliyetlerini organize etti. SİLGİR, 2021 yılından itibaren de Süleymaniye kırsalında faaliyet yürüttü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.