Mülteci Destek Derneğinin avukatlara yönelik "mülteci hukuku" eğitimleri tamamlandı

20 Haziran 2023 Salı 13:03
Mülteci Destek Derneğinin avukatlara yönelik

ANKARA (AA) - Mülteci Destek Derneğinin (MUDEM) "Mülteci Hukuku Mevzuatı ve Uygulamasına Dair Avukatlara Yönelik Eğitim Programı" sona erdi.

MUDEM'den yapılan açıklamaya göre, Eskişehir ve Kırıkkale'nin ardından Yalova'da düzenlenen eğitimlere 120 avukat katıldı.

Eğitimde avukatlara, sığınmacılar ve mültecilere yönelik hukuki düzenlemeler, tercüman desteği ile çalışma esasları ve hukuki konularda doğru tercümenin önemi konularında bilgi ve deneyim aktarımı sağlandı.

MUDEM Genel Koordinatörü İlker Güney, baroların işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerle hukuki anlamda yaşanan karışıklıkların giderilmesinin hedeflendiğini belirterek "Eğitimler büyük ilgi gördü. Bu süreçte, avukatımız Elif Canan Güngör ve Farsça tercümanımız Ozan Önel tarafından çok yararlı olabilecek bilgi aktarımları sağlandı." ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.