MÜSİAD'dan Kayseri Üniversitesi'ne ziyaret

KAYSERİ (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer ile yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Üniversitesi'ni (KAYÜ) ziyaret etti.KAYÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektörlük...

26 Temmuz 2022 Salı 15:01
MÜSİAD'dan Kayseri Üniversitesi'ne ziyaret

KAYSERİ (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer ile yönetim kurulu üyeleri, Kayseri Üniversitesi'ni (KAYÜ) ziyaret etti.

KAYÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen ziyarete Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer, başkan yardımcıları ve akademisyenler katıldı.

Karamustafa, Kayseri Üniversitesi'nin uygulama ve proje odaklı, iş dünyası ile bütünleşen, toplumsal fayda oluşturan, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan, nitelikli insan gücü yetiştiren üniversite olduğunu belirtti.

Üniversitelerin ana görevinin bilgiyi üretip, toplumla paylaşmak olduğunu anlatan Karamustafa, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde verilen eğitim ile iş dünyamız ve sanayinin beklentileri farklı olursa, iş birliğini sağlayamayız. Sanayimiz ve iş dünyamızla entegre olmalıyız ki mezunlarımız günün değişen koşullarına bağlı olarak sektör tarafından tercih edilsinler. Mezunlarımızın sadece Kayseri için değil, aynı zamanda ülkemiz hatta yurt dışında da istihdam edilebilir nitelikte olmasını önemsiyoruz."

Akmermer ise KAYÜ'nün genç, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olduğunu, yapacakları çalışmalar hakkında istişarelerde bulunacaklarını ifade etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.