Nasreddin Hoca bu yıl oyuncu Çetin Altay tarafından canlandırılacak

- Konya'da 64'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği, 5 Temmuz'da temsili Nasreddin Hoca'nın göle maya çalmasıyla başlayacak

19 Haziran 2023 Pazartesi 16:11
Nasreddin Hoca bu yıl oyuncu Çetin Altay tarafından canlandırılacak

KONYA (AA) - Konya'da bu yıl 64'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde, temsili Nasreddin Hoca'yı oyuncu Çetin Altay canlandıracak.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 5 Temmuz'da başlayacak şenliğin programının belli olduğunu belirtti.

Başkan Akkaya, "Şenlik programımıza göre, çocuklar ve büyükler için tiyatrolar ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilecek. Yerli halk dansları gösterileri sergilenecek. Sakiler, Zara ve Semicenk konserlerini hemşerilerimizle ve şehrimize gelen misafirlerimizle buluşturacağız." dedi.

Etkinliklerin ilk gününde, vatandaşların tellal tarafından şenliğe çağrılacağını aktaran Akkaya, aynı gün saat 15.30'da Şenlik Kortej Yürüyüşü yapılacağını söyledi.

Akkaya, Yeniköy Mahallesi'ndeki Özus Çiftliği'nde hocanın göle maya çalmasıyla törenlerin resmen başlayacağını ifade etti.

- Altın Eşek Karikatür Ödülü'nü Romanyalı karikatürist Gabriel Rusu kazandı

Öte yandan, şenlikler kapsamında Karikatürcüler Derneği ile ortak düzenlenen 42. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması'na 62 ülkeden 585 karikatür sanatçısının katıldığını belirten Akkaya, "2 bin 190 karikatür eserinin katılımıyla yarışma gerçekleşti. Akşehir Belediyesi Özel Ödülü'nü Romanya'dan Karikatür Sanatçısı Gabriel Rusu kazandı, kendisine 5 Temmuz'da Altın Eşek Karikatür Ödülü'nü takdim edeceğiz." diye konuştu.

Şenlikte konserlerin yanı sıra çocuklar ve yetişkinler için çeşitli tiyatro programları, halk dansları gösterileri yapılacak, Tarihi Ermeni Kilisesi'nde açılacak çeşitli sergiler sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Son Güncelleme: 19.06.2023 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.