Nevşehir'de 600 kınalı keklik doğaya salındı

11 Temmuz 2023 Salı 11:49
Nevşehir'de 600 kınalı keklik doğaya salındı

NEVŞEHİR (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Nevşehir Şube Müdürlüğünce 600 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Konya'daki çiftliğinde üretilen keklikler, Kapadokya'da turistlerin doğa yürüyüşü alanlarından Zemi Vadisi'ne getirildi.

Vali İnci Sezer Becel ve protokol üyeleri, 600 kekliği burada doğaya saldı.

Becel, gazetecilere, popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl farklı alanlara keklik bırakıldığını söyledi.

Doğanın denge üzerine kurulu olduğunu dile getiren Becel, "Bozulan dengeyi yeniden tesis etmek gerekiyor. Bıraktığımız keklikler hem hayvan florasına destek sağlayacak hem de kene gibi zararlılara karşı mücadelede kullanılmış olacak. Kapadokya'ya gelen turistlerin vadileri gezerken farklı bitki ve hayvanlarla da karşılaşmaları onları mutlu edecektir." dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan da kekliklerin sığınacak yer bulması ve suya erişimi açısından peribacalarıyla kaplı vadinin seçildiğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.