Niğde Belediyesinden parklara "büfe kütüphane"

20 Temmuz 2023 Perşembe 10:41
Niğde Belediyesinden parklara

NİĞDE (AA) - Niğde Belediyesi parklarda bulunan boş alanlara, halkın ücretsiz kitap okuyabilmeleri için büfe kütüphane oluşturuyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Niğde Valiliği bahçesine 4 kitap büfesi kuruldu.

Parka gelenler roman, hikaye, şiir, tarih, bilim gibi kitapları ödünç alarak okuyabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, projeyle vatandaşların kitap okuma alışkanlığını artırmayı ve parkları daha cazip hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Parklardaki kütüphanelerin, vatandaşların doğayla iç içe kitap okuma deneyimi yaşamasını sağlayacağını aktaran Özdemir şunları kaydetti:

"Çocukların ve gençlerin okuma alışkanlığını geliştirmek için de önemli bir adım atılmıştır. Bu projemiz kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve parkları daha etkileşimli hale getirmek amacıyla başlatılmıştır. Vatandaşlarımız parkları ziyaret ederek kitap okuma keyfini doğayla birleştirebilecek." ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.