Niğde Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi'nin 2023'te tamamlanması hedefleniyor

NİĞDE (AA) - Sondaj çalışmalarına başlanan Niğde Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi'nin Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan geçtiği bildirildi.Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada,...

01 Ağustos 2021 Pazar 17:19
Niğde Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi'nin 2023'te tamamlanması hedefleniyor

NİĞDE (AA) - Sondaj çalışmalarına başlanan Niğde Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi'nin Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan geçtiği bildirildi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, projeyi 2023 yılında tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Tarihi ve kültürel açıdan zengin olan Niğde'nin birikimlerini geleceğe taşıyacaklarını aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Niğde'yi turizm açısından önemli bir merkez haline getireceğiz. Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projemiz Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan geçti ve sondaj çalışmaları başladı. Bunu tüm halkımıza müjdelemek istiyorum. İnşallah bu projeyi yüzümüzün akıyla başlayıp bitireceğiz. Çıktığımız bu yolda desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımıza TOKİ Başkanımıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.