Niğde'de ayçiçeği yağında fahiş fiyat uygulayan marketlere inceleme

NİĞDE (AA) - Niğde'de ayçiçeği yağında fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen 2 market hakkında inceleme başlatıldı.Vali Yılmaz Şimşek, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü...

09 Mart 2022 Çarşamba 16:51
Niğde'de ayçiçeği yağında fahiş fiyat uygulayan marketlere inceleme

NİĞDE (AA) - Niğde'de ayçiçeği yağında fahiş fiyat uyguladıkları tespit edilen 2 market hakkında inceleme başlatıldı.

Vali Yılmaz Şimşek, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle merkezde faaliyet gösteren ulusal ve yerel zincir marketleri denetledi.

Vali Şimşek, başta ayçiçeği yağı olmak üzere bazı temel gıda ürünlerinde stokçuluğun önüne geçilmesi amacıyla yapılan denetimlerde, reyonlarında ayçiçeği yağı az bulunan marketlerin depolarını kontrol etti.

Denetimlerde, fahiş fiyat, raf ve kasa fiyatı arasındaki uyumsuzluk ve etiketsiz ürün satışı gibi konularda da inceleme yapıldı.

Vali Şimşek, ayçiçeği yağını yüksek fiyattan sattığı gerekçesiyle 2 market hakkında inceleme başlatılması talimatını verdi.

Aksaklıklarla ilgili tutanak tutan ekipler, iş yeri sahiplerini stokçuluk yapmamaları ve fahiş fiyat uygulamamaları konusunda uyardı.

Öte yandan yılbaşından beri yapılan denetimlerde daha önce 4 iş yeri hakkında da fahiş fiyat uyguladığı gerekçesiyle işlem yapılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.