Niğde'de huzurevi sakinleri el işleriyle sosyalleşiyor

NİĞDE (AA) - Niğde'de Bor Ahmet Kuddüsi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan huzurevi sakinleri, örgü örerek, ahşap, seramik ve alçı boyayarak zaman geçiriyor.Merkezde açılan el sanatları atölyesine katılan yaşlılar, usta...

15 Mart 2022 Salı 12:08
Niğde'de huzurevi sakinleri el işleriyle sosyalleşiyor

NİĞDE (AA) - Niğde'de Bor Ahmet Kuddüsi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan huzurevi sakinleri, örgü örerek, ahşap, seramik ve alçı boyayarak zaman geçiriyor.

Merkezde açılan el sanatları atölyesine katılan yaşlılar, usta öğreticilerin yardımıyla kazak ve atkı örüyor, ahşap, alçı ve seramik boyuyor, çiçek tanzimi yaparak atık malzemeleri değerlendiriyor.

İlgi duydukları alanlara yönlendirilen huzurevi sakinleri, hem vakitlerini güzel geçiriyor hem de sosyalleşiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selman Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1992'den beri faaliyet gösteren merkezin şu anda 111 kişiye hizmet verdiğini söyledi.

Merkezde yapılan faaliyetlerin yaşlıların zamanlarını en iyi şekilde geçirmeleri üzerine kurgulandığını belirten Durmaz, şunları kaydetti:

"Huzurevi sakinleri için el işi faaliyetleri, geziler ve piknikler düzenliyoruz. Yaşlılarımız, bunların dışında sportif faaliyetlere katılıyor. Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarımız arasında yapılan bocce turnuvasına katılıyor, merkezimizdeki bocce sahamızda antrenmanlarını yapıyorlar. Turnuvada becerilerini sergileyerek başarılar elde ediyorlar."

Durmaz, huzurevi sakinlerinin yaptığı el işlerinin satılmadığını, ürünlerin belli bir sayıya ulaşması durumunda gerekli izinleri alarak kermes düzenleyebileceklerini ifade etti.

Huzurevi sakinlerinden Mahmut Eralp (71) ise çiçek tanzimi yaptığını anlatarak, "Süs yapıyoruz. Kasnaklarımız hazır, çiçeklerimizi tek tek diziyoruz, silikonla yapıştırıyoruz. Zevkle yapıyoruz, zaman öldürüyoruz. Bunları isteyenlere hediye ediyoruz." dedi.

Kazak ören Raziye Işık (69) da ellerinden geleni usta öğreticilerle yaptıklarını dile getirerek, "Günde bir saat Kur'an-ı Kerim'e zaman ayırırım. Bunları zevkle yapıyorum. Bunu yapmazsam duramam. Bunlarla kendimi oyalıyorum." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.