Niğde'de kurban kesim yerleri belirlendi

19 Haziran 2023 Pazartesi 17:22
Niğde'de kurban kesim yerleri belirlendi

NİĞDE (AA) - Niğde'de vatandaşlar kurbanlarını belirlenen 8 yerde kesebilecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların umuma açık yerlerde, parklarda, caddelerde, meydanlarda ve sokaklarda kurban kesmeleri yasak, ilgili mevzuat ve komisyon kararlarına aykırı hareket edenler hakkında cezai işlem uygulanacak.

Vatandaşlar, kurbanlarını Niğde Kurban Hizmetleri Komisyonu Başkanlığı tarafından belirlenen Niğde Belediyesi Yeni Mezbahanesi, Selçuk Mahallesi kapalı pazar alanı, Adalet Sarayı arkası kapalı pazar alanı, Niğde Evleri kapalı pazar alanı, Yeşilburç yolu üzeri kapalı pazar alanı, Özbelde kapalı pazar alanı, Afife Hanım Cami Yanı ve İlhanlı Mahallesi kapalı pazar alanında kesebilecek.

Vatandaşlardan kurbanlıklarını alırken hayvanların sağlıklı ve besili olmasına, organlarının tam, kulaklarının küpeli olmasına, gebe olmamasına, sığırların 2 yaşını, koyun ve keçilerin bir yaşını doldurmuş olmasına dikkat etmeleri istendi.

Anahtar Kelimeler:
KurbanNiğdeKesim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.