Niğde'de sıfır atık çalıştayı düzenlendi

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde sıfır atık çalıştayı düzenlendi.Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Üniversite...

14 Mayıs 2022 Cumartesi 14:15
Niğde'de sıfır atık çalıştayı düzenlendi

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde sıfır atık çalıştayı düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Üniversite Atık Yönetimi Koordinatörü Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Sıfır atık projesinin, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla ortaya çıktığını belirten Uslu, "Dört yıl boyunca toplam 37 ton kağıt toplayarak 628 ağacın kesilmesini engellerken, 8 ton plastik atık toplayarak 20 bin 707 litre ham petrol tasarrufuna, 4 ton cam atık ve 7 ton metal toplayarak, 16 ton ham madde tasarrufuna katkıda bulunduk. Türkiye’de sıfır atık uygulaması olan üniversiteler arasında öncü bir olarak yer alıyoruz." dedi.

Çalıştay, katılımcılara plaket verilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.