Norveç'te en az 50 kişide omicron varyantına rastlandı

KOPENHAG (AA) - Norveç'in başkenti Oslo ve civarında en az 50 kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) omicron varyantına rastlandığı bildirildi.Yetkililer, tespit edilen vakaların Oslo'daki bir restoranda düzenlenen yıl başı kutlamasıyla...

02 Aralık 2021 Perşembe 18:08
Norveç'te en az 50 kişide omicron varyantına rastlandı

KOPENHAG (AA) - Norveç'in başkenti Oslo ve civarında en az 50 kişide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) omicron varyantına rastlandığı bildirildi.

Yetkililer, tespit edilen vakaların Oslo'daki bir restoranda düzenlenen yıl başı kutlamasıyla bağlantılı olduğunu duyurdu.

Oslo Belediyesinden yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre en az 50 kişide omicron varyantının tespit edildiği, bu sayının artmasının beklendiği ve temaslı kişiler üzerinden takip yapılarak salgının kontrol altına alınmaya çalışıldığı kaydedildi.

Açıklamada, yeni vakaların Oslo ve civarında ikamet eden kişilerde görüldüğü ve bu kişilerin yaşadığı bölgelerin yetkileriyle irtibata geçildiği belirtildi.

Oslo'da yakın zamanda restoranlara giden kişilere test olmaları çağrısı yapıldı.

Ülkede ilk kez omicron varyantına, dün, Oeygarden bölgesindeki iki kişide rastlanmıştı.

Norveç'te şimdiye kadar 271 bin 623 Kovid-19 vakası tespit edilirken, virüs nedeniyle 1093 kişi hayatını kaybetti.






Anahtar Kelimeler:
OsloNorveçKovid-19Omicron
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.