Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı:

- "Emeğin en yüce değer olduğuna inandığımızı ve bu uğurda mücadelemizi sürdürdüğümüzü ve sürdürmekte de kararlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum"

29 Nisan 2021 Perşembe 10:46
Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı:

ANKARA (AA) - Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, emeğin en yüce değer olduğuna yönelik inançla mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti.

Ay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kovid-19 salgını nedeniyle çalışanların geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs'ı dijital ortamda kutlayacağını bildirdi.

1 Mayıs'ın yasal zeminde coşkuyla kutlanan ve çalışma hayatındaki sorunların dile getirilip, çözüm istendiği günler olduğuna işaret eden Ay, şu ifadeleri kullandı:

"Çalışma hayatındaki kıdem tazminatı, kayıt dışılık, ücretlerdeki vergi yükü, iş yerinde cinsiyet eşitliği, mobbing, emeklilikte yaşa takılanlar, işsizlik sigortası fonu, asgari ücret, örgütlenmenin önündeki engeller, tekstil emekçilerinin üretim açısından vazgeçilmezliği, tekstil ve hazır giyim sektörü için devletimizden ek gayret gibi konularda taleplerimiz baki iken Kovid-19 salgını beraberinde yeni sorunlar, belirsizlikler ve yeni talepleri getirmiştir. Bugün çok daha farklı bir sürecin içindeyiz."

- "Elimizi taşın altına koyarak gerekli çabayı gösterdik"

Kovid-19'un ölümle sonuçlanan bir sağlık sorunu olmasının yanında, ekonomide ve iş üretme, yönetme süreçlerinde de önemli olumsuzluklara neden olduğuna dikkati çeken Ay, şunları kaydetti:

"Bugün gündemimize kısa çalışma, ücretsiz izin, işsizlik, ekonomik sıkıntı ve belirsizlikler, geçinememek gibi konular girmiştir. Öz İplik İş Sendikası olarak salgının en başından beri sürecinin takipçisi olduk. Bedenen meydanlarda olamasak da çalışanların talepleri için bu süreçte çalışmalarımızı durdurmadık. Üzerimize aldığımız sorumlulukla da elimizi taşın altına koyarak gerekli çabayı gösterdik. Emeğin en yüce değer olduğuna inandığımızı ve bu uğurda mücadelemizi sürdürdüğümüzü ve sürdürmekte de kararlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum. Başta tekstil, emekçileri olmak üzere Öz İplik İş Sendikası adına tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.