Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Toruntay'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

ANKARA (AA) - Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Toruntay, mesajında, tüm dünyanın adından övgü ile bahsettiği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, tam bağımsızlığın,...

29 Ağustos 2021 Pazar 14:11
Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Toruntay'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

ANKARA (AA) - Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toruntay, mesajında, tüm dünyanın adından övgü ile bahsettiği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, tam bağımsızlığın, birlik, beraberlik ve kardeşliğin yaratıcısı olduğunu belirtti.

"Bu zafer yalnızca bizim değil tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır." ifadesini kullanan Toruntay, Zafer Bayramı'nın, din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza mücadele veren bir halka onurunu ve bağımsızlığını tekrar kazandırdığını bildirdi.

​​​​​​​Anadolu halkının tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen kararlı bir duruşu olduğunu vurgulayan Toruntay, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği büyük taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarımız düşmandan bütünüyle arındırılmış ve istiklal savaşımız hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos'ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.