Pilot üniversite projeleri Polonya'da yankı buldu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) ile Polonya Porzan Yaşam Bilimleri Üniversitesi arasında kaba yem üretimi ve hayvan hastalıkları alanında çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı.AEÜ'den yapılan açıklamada,...

06 Ağustos 2018 Pazartesi 17:00
Pilot üniversite projeleri Polonya'da yankı buldu

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) ile Polonya Porzan Yaşam Bilimleri Üniversitesi arasında kaba yem üretimi ve hayvan hastalıkları alanında çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı.

AEÜ'den yapılan açıklamada, rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Erasmus+ KA103 ortaklarından biri olan Polonya Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesi'ni (Poznan University of Life Sciences) ziyaret etti.

Polonya’nın tarım alanında en köklü üniversitelerinden biri olan Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesi ziyaretinde yapılan görüşmede, mevcut ortaklıklar ile AEÜ'nün pilot üniversite kapsamında yürüttüğü kaba yem ve hayvan hastalıkları projeleri ile ilgili ortak bir çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı. Çalışma grubunda AEÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyelerince bu grubun desteklenmesi ve ilgili projelerde her iki üniversiteden akademisyenlerin yer alması benimsendi.

AEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Erman Akıllı'nın da eşlik ettiği ziyarette, Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesi yöneticileri, Kırşehir heyetine Swadzim'deki Deneysel Tarım Çiftliğini gezdirerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.