Plastik poşetler 25 kuruştan satılmaya başlandı

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle tüm Türkiye'de bugünden itibaren plastik alışveriş poşetleri 25 kuruştan satılmaya başlandı

01 Ocak 2019 Salı 15:57
Plastik poşetler 25 kuruştan satılmaya başlandı

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle hayata geçirilen ücretli plastik poşet uygulaması, bugün itibarıyla tüm Türkiye'de uygulanmaya başlandı.

Ücretli plastik poşet uygulamasının ilk gününde vatandaşlar, satış noktalarından kullanmak istedikleri plastik poşet için 25 kuruş ödedi.

Kasiyerler, hayata geçirilen yeni düzenlemeyle ilgili vatandaşları bilgilendirdi, alışveriş yapan kişilere poşetlerin ücretli olduğunu hatırlattı.

Ankara'da bir markette kasiyer olarak çalışan İrem İlter, müşterilerin farklı tepkiler verdiğini belirtti.

İlter, "Bazı müşterilerimiz bu uygulamanın çevre kirliliğinin önüne geçilmesi açısından oldukça faydalı bir uygulama olduğunu söylüyor. Bazıları da daha makul bir ücrete satılmasını istiyor. Şahsen bu uygulamayı destekliyorum. Özellikle poşet israfının önüne geçilmesi açısından oldukça faydalı bir uygulama. Keseler, fileler taşıyacağız, daha nostaljik olacak. Hem de çevreye zarar verilmeyecek." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Plastik Poşet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.