Rektör Karamustafa'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Karamustafa mesajında, hain girişimin yaşandığı gecede tanka, tüfeğe, bombaya kendini...

13 Temmuz 2022 Çarşamba 17:17
Rektör Karamustafa'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karamustafa mesajında, hain girişimin yaşandığı gecede tanka, tüfeğe, bombaya kendini siper ederek darbeci hainlere yürekleriyle karşı koyan kahraman milletin unutulmayacak bir destan yazdığını belirtti.

Türk milletinin gücünü birliğinden, beraberliğinden, imanından, bağımsızlığından ve hürriyetinden aldığını vurgulayan Karamustafa, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir millet olan Türk milleti, hiçbir zaman başkasının himayesine girmediği gibi dünyada mazlumun, zayıfın, zorda kalanın ve aman dileyenin her daim koruyanı ve destekçisi olmuştur. Bulunduğumuz coğrafyada Türk milletinin varlığından ve gücünden endişelenen taşeron örgütler ve destekçileri her türlü kalleş oyunla bizleri yıkmaya, parçalamaya çalışsalar da her zaman milletimizin gücünü enselerinde hissetmişlerdir. Bu necip millet, geçmişten günümüze süregelen hürriyeti ile bağımsızlığına ebediyen sahip çıkacaktır. 15 Temmuz gecesi yaptıkları hain kalkışmayla bu milletin silahını, tankını, mermisini milletimizin üzerine sıkan FETÖ mensubu hainler, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa çıkan demokrasi ve vatan sevdalısı kahramanlarımızın çelik gibi olan tepkisiyle karşılaşmış ve oyunları anında bozulmuştur. O yüzden 15 Temmuz kahramanlarımızla ne kadar övünsek azdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet, rahmet ve dua ile anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.