Sanayi, ticaret ve esnaf temsilcilerinden "15 Temmuz" mesajları

- ATO Başkanı Gürsel Baran: -"15 Temmuz, milletimizin kıyamete kadar özgür yaşayacağını ilan ettiği, demokrasiye sahip çıktığı günün adı oldu" -ASO Başkanı Seyit Ardıç: -"Türk halkı, milletin iradesinden başka hiçbir iradeyi kabul etmediğini ve etmeyeceğini göstererek, bütün dünyaya örnek olmuştur" -TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: -"15 Temmuz sadece darbe girişimiyle mücadele ettiğimiz bir gün değil, aynı zamanda milletimizin demokrasiye, özgürlüğe ve insan haklarına olan inancının sembolüdür"

14 Temmuz 2023 Cuma 11:23
Sanayi, ticaret ve esnaf temsilcilerinden

ANKARA (AA) - Sanayi, ticaret, esnaf ve sanatkar kesimi temsilcileri, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yazılı açıklamasında, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin, Türk milletinin kahramanca direnişi karşısında demokrasi zaferine dönüştüğünü belirtti.

15 Temmuz'un bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Baran, söz konusu günün, Türk milletinin Cumhuriyet ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğinin dünyaya ilan edilmesi açısından önemine dikkati çekti.

Baran, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz'da, Türk milleti içine gizlenmiş, dışarıdan yönlendirilen vatan hainlerini, feraset ve cesaretle temizledi. Tankların önüne yattı, yılmadı, korkmadı ve yeni bir destan yazdı. 15 Temmuz, milletimizin kıyamete kadar özgür yaşayacağını ilan ettiği, demokrasiye sahip çıktığı günün adı oldu. Türk demokrasi hayatında milli iradenin geçilemez olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Demokrasimizi korumak ve güçlendirmek, Cumhuriyet'imizle yaşıt 100 yıllık Ankara Ticaret Oda'mızın tarihi bir misyonudur. İş dünyası olarak işimizin başında üretimi, ticareti, ihracatı, istihdamı artırarak, demokrasi nöbetine devam ediyoruz. İçerdeki ve dışardaki hainlere karşı duracak en güçlü kalenin birlik ve beraberlik içinde çalışmak olduğunu biliyoruz."

- "Türk halkının kahramanlığı ilelebet hatırlanacak"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç da, Türkiye'ye karşı yapılan hainliği hiçbir zaman unutmayacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin meşru hükümetini yıkmaya yönelik girişimi etkisiz hale getiren Türk halkının kahramanlığının da ilelebet hatırlanacağına dikkati çeken Ardıç, şunları kaydetti:

"Türk halkı, milletin iradesinden başka hiçbir iradeyi kabul etmediğini ve etmeyeceğini göstererek, bütün dünyaya örnek olmuştur. Türk milleti, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek bu girişimi gerçekleştiren hainleri hiçbir zaman unutmayacak ve bu millet hainlere daima dersini verecektir."

Ardıç, ASO olarak, dün olduğu gibi bugün de sanayi işletmelerinin rekabet gücünün artırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam hedefiyle çalışmaya devam ettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Ulu Önder'imiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir' sözünü belleklerimizden hiç çıkarmadan, her zaman olduğu gibi tek vücut halinde birlikte yürümeye, birlikte üretmeye ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin demokrasiye olan inancının bir kez daha anıldığı bu anlamlı günde, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm vatandaşlarımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyoruz."

- "15 Temmuz Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığını gözler önüne serdi"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de 15 Temmuz şehitlerini dualarla andığını belirtti.

Söz konusu günün Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığını ve milli iradeye olan inancını gözler önüne sermesi açısından önemini vurgulayan Palandöken, şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz, sadece darbe girişimiyle mücadele ettiğimiz bir gün değil, aynı zamanda milletimizin demokrasiye, özgürlüğe ve insan haklarına olan inancının sembolüdür. O gece milletçe gösterdiğimiz topyekun mücadele, tüm dünyada takdirle karşılanmıştır. Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm vatandaşlarımızı milli iradeye, demokrasiye ve birlik içinde yaşama ilkesine sahip çıkmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki birlikte daha güçlüyüz ve her zorluğun üstesinden gelebiliriz."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.