Sarıkamış Harekatı'nın 106. yılı

KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Sarıkamış Harekatı'nın 106. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.Çopuroğlu, mesajında 90 bin Mehmetçik'in tipi altında donarak şehit olmasının üzerinden 106 yıl geçtiğini...

21 Aralık 2020 Pazartesi 21:02
Sarıkamış Harekatı'nın 106. yılı

KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Sarıkamış Harekatı'nın 106. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Çopuroğlu, mesajında 90 bin Mehmetçik'in tipi altında donarak şehit olmasının üzerinden 106 yıl geçtiğini belirtti.

Geçmişini bilmeyenin, geleceğini göremeyeceğini ifade eden Çopuroğlu, şunları kaydetti:

"Bu milletin geçmişiyse kahramanlık, yiğitlik kadar gözyaşı, acı doludur. Bugün tarihe baktığımızda milletimizin, her destanının arkasında muhakkak yürek dağlayan yüzlerce acıklı hikaye vardır. Sarıkamış Harekatı, dondurucu soğukta ve tipiye rağmen kol kola giren ve dönmeyi asla düşünmeyen Mehmetçiğin acı destanıdır. Şehadet şerbetini bir asır önce Sarıkamış'ta içen bu 90 bin yiğit Türk askeri, düşmanın bile hayranlığını kazanmıştır. Bu çetin mücadelede hiçbir engel tanımayan Mehmetçik dondurucu soğuğa rağmen iman dolu göğsünü siper etmiştir. Sarıkamış Harekatı, tarihinde nice destanlar, mücadeleler, fedakarlıklar saklayan Türk milletinin yüreğine hüzünle birlikte kazınmıştır. Bayrağımızı bayrak, toprağımızı vatan eden ve Allahuekber Dağları'nın kara kışına vatan için koşan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.