Seydişehir'den kısa kısa

KONYA (AA) - Seydişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor.Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Taraşçı Mahallesi'nde başlatılan parke döşeme çalışmalarını yerinde...

09 Ağustos 2018 Perşembe 10:34
Seydişehir'den kısa kısa

KONYA (AA) - Seydişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Taraşçı Mahallesi'nde başlatılan parke döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.

Kırsal mahallelerin sokaklarını modern görünümü için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Tutal, şunları kaydetti:

"İlçemiz genelinde başlatılan parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Taraşçı Mahallemizde yaklaşık 8 bin metrekare parke taşı döşemesi yapılıyor. İlçemiz genelinde sürdürdüğümüz çalışmalarda halkımızın ulaşımında sıkıntıya neden olan kullanışsız yollarımızı genişleterek, parke taşlarıyla daha güvenli ve sağlıklı hale getiriyoruz. Çalışmalarımız hummalı bir şekilde sürüyor. Mevsim şartları elverdiği sürece de devam edecek."

- Hububat hasadı tamamlandı

Seydişehir Suğla Ovası'nda 2018 yılı hasat dönemi tamamlandı.

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suğla Ovası'nda hububatta oldukça verimli bir bir dönem yaşandığını söyledi.

Hasat sonunda yüksek rekolte elde ettiklerini belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

"İlçede 207 bin dekar sulu, 196 bin dekar kuru tarım alanında toplam 403 bin dekar arazide hasat tamamlandı. Son teknolojiye sahip 150 biçerdöver hasat için çalıştı. Dekar başına kurakta 400 kilogram, sulak arazide ise 600 kilogram rekolte hedefine ulaşıldı. Serbest piyasada tüccara ürününü sattı. Şu anda saman balyası yapılıyor. Hasadın vatana, millete, çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum."

- Güle oynaya camiye gel projesi

Başkan Tutal gazetecilere yaptığı açıklamada ilçede bin 609 çocuğun Kur'an kursu eğitimi aldığını söyledi.

Her gün başka bir camide çocuklarla birlikte saf tuttuğunu ifade eden Tutal, şunları kaydetti:

"Her gün bir camide çocuklarla birlikte namaz kılıyoruz. Onlara kahvaltı ısmarlıyoruz. Güle oynaya camiye gel projesinin amacı çocukları hem camiye hem de sabah namazlarına alıştırmak ve sosyal ilişkileri geliştirmektir. 40 gün sabah namazına gelen çocuklarımıza bisiklet armağan edeceğiz. Bizim yaptığımız sadece bir teşvik. Projeye katılan, destek veren tüm çocuklarımıza ve velilerimize çok teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.